Premiehengsten

Toen ik aankwam in Den Bosch was net de presentatie van de premiehengsten dressuur. Op de foto de hengst L’Avenir (Le Formidable x Sir Donnerhall I).

Oregon Trofee

Daarna volgde de strijd om de Oregon Trofee. Vijf tuigpaardhengsten en hun rijders streden om de titel. Net als vorig jaar was de overwinning voor Magnifiek met Lambertus Huckriede.

Idol (v. Manno), tevens de vader van winnaar Magnifiek

De Zwarte Parels van het Friesch Paardenstamboek

Het Friese stamboek KFPS kwam met zes stamboekhengsten naar de Brabanthallen om een mooie show te geven aan het aanwezige publiek.

Tymen 503.

Franka Loos met Teun 505.

Corina van den Bunt met Mathys 504.

Het absolute hoogtepunt van deze show was Jelmer Chardon met de twee Friese hengsten Jurre 495 en Eise 489 in het dubbelspan aan de lange lijnen.

The Masked Trainer

Het showblokje werd afgesloten met een show van Britt Dekker en Renate van Uytert - van Vliet. Zij kregen een training van de The Masked Trainer. Vooraf op social media werden hints gedeeld, tijdens de show in Den Bosch werd onthuld wie The Masked Trainer was. Het bleek niemand minder als Edward Gal te zijn.

Renate en Britt reden na de training samen een hele mooie pas de deux. Edward Gal had de muziek voor de kür uitgezocht, namelijk het nummer Ladada van Claude.

Renate van Uytert - van Vliet met Johnny Depp (v. Bordeaux).

Britt Dekker met George

Britt Dekker met George.

Britt Dekker met George

Hengstencompetitie klasse Z

In de hengstencompetitie klasse Z kwam alleen Dinja van Liere aan de start met de hengst Lowlands (v. Millenium). De overwinning was dan ook voor deze combinatie.

Hengstencompetitie klasse L

De overwinning in de hengstencompetitie klasse L ging naar Kim Alting met Dark Rousseau (v. Dettori).

Charlotte Fry met Nacho (v. Negro).

Jill Bogers met Number Two (v. Just Wimphof).

Charlotte Fry met Nalegro (v. Painted Black).

Hengstencompetitie Klasse M

De overwinning in de hengstencompetitie klasse M was voor Dinja van Liere met de sympahtieke hengst McLaren (v. Morricone).

Dinja van Liere met Mauro Turfhorst (v. Zonik)

Janine Drissen met Bloomberg (v. Bon Coeur).

Diederik van Silfhout met Mister Maserati