Het kan jullie niet ontgaan zijn, dit weekend staat de RAI in Amsterdam in het teken van Jumping Amsterdam. Woensdagavond stond in het teken van The Top of Dressage. Een avond gevuld met clinics, waarbij het publiek een kijkje kreeg bij de trainingen van verschillende bekende ruiters en amazones. Donderdagavond stonden de dressuurrubrieken op het programma. Hieronder een fotoverslag van deze twee dressuuravonden en van de wereldbekerwedstrijd springen op zondagmiddag.

The Top of Dressage

De eerste clinic van de avond werd verzorgd door trainer Leunus van Lieren. Het was de bedoeling dat hij de clinic zou geven samen met Thamar Zweistra. Door een blessure kon zij op dit moment helaas niet paardrijden. Ze was evengoed wel aanwezig in de ring.

Ze hadden wel een goede vervanger geregeld. Beni Pachl kwam de ring in met de NRPS-goedgekeurde hengst Hexagon's Gorgeous Black Art. De hengst liet zien al veel talent te hebben voor de passage en piaffe.

De tweede clinic werd verzorgd door Edward Gal, de trainer van Emmelie Scholtens. De amazone kwam in de baan met de hengst Las Vegas.

Emmelie gaf op haar beurt weer een training aan amazone en vriendin Marieke van der Putten. Marieke reed de hengst Jameson RS2. De hengst had duidelijk last van spanning in de entourage van Jumping Amsterdam. Het doel was dan ook om meer ontspanning te krijgen.

Misschien wel de interessantste clinic van de avond werd gegeven door Rieky Young. Rieky is natuurlijk bekend van de westernsport, maar inmiddels is ze ook een veel gevraagde trainer in de dressuur. Dinja van Liere traint alweer een tijdje bij Rieky en reed in de clinic met de hengst Lowlands. Dinja had niet lang losgereden en de hengst was dan ook fris. Ze lieten in de clinic mooi zien hoe je zo'n situatie kan oplossen.

Training FEI Dressage World Cup

Op donderdag begon de dressuuravond met de vrije training van de Grand Prix-ruiters en -amazones. Door drukte op de weg had ik de eerste groep gemist, maar ik heb wel wat foto's kunnen maken bij de tweede groep.

Dinja van Liere met Hermès.

Isabell Werth met Emilio.

Ingrid Klimke met Franziskus FRH.

Patrik Kittel met Touchdown.

Andreas Helgstrand met Queenparks Wendy.

Kirsten Brouwer met Foundation.

Subli Cup vierjarigen

Daarna volgden de finales van de Subli Cup voor jonge dressuurpaarden.

Femke de Laat met Nashville Sw.

Charissa Buurmeijer met No Limit.

De Subli Cup voor vierjarigen werd gewonnen door Bart Veeze met Nero.

Subli Cup vijfjarigen

Beni Pachl kwam als eerste in de baan met Hexagons Miamanda. Een talentvolle combinatie. Helaas had de merrie zowel bij de training vooraf als later in de proef last van spanning en durfde niet goed de hele baan door, wat de nodige punten kostte.

Renate van Uytert - van Vliet met My Blue Hors Santiano.

De Subli Cup voor vijfjarigen werd gewonnen door Diederik van Silfhout met Galleria's Mister Maserati.

Prix St. Georges

Aan het einde van de avond volgde nog de Prix St. Georges-rubriek waarbij de laatste starter pas rond 23.30 uur de baan in reed.

Dinja van Liere met Independent Little Me.

Hergen van Hall met In Time.

Charlotte Fry met Jackson.

Hans Peter Minderhout met Syrakus.

Danielle Houtvast met Janeiro.

Marlies van Baalen met Jacky Kennedy Dvb.

De Prix St. Georges rubriek werd gewonnen door Renate van Uytert-van Vliet met Just Wimphof.

De tweede plaats was voor Marlies van Baalen met Jacky Kennedy Dvb en de derde plaats voor Imke Schellekens-Bartels met Honoré.

FEI Wereldbekerwedstrijd springen

Zondagmiddag stond de wereldbekerwedstrijd springen op het programma. Veel ruiters en amazones uit de top van de wereldranglijst waren afgereisd naar Amsterdam om mee te doen aan de wedstrijd. De enige Nederlander die de barrage wist te halen was Jur Vrieling met Fiumicino van de Kalevallei. Helaas kreeg hij vier strafpunten in de barrage en behaalde daarmee een zesde plaats.

De terechte overwinning was voor de razendsnelle Fransman Julien Epaillard met Donatello d'Auge.

Willem Greve met zijn toppaard Grandorado TN N.O.P.

Emanuele Gaudiano met Crack Balou

Harrie Smolders met Uricas v/d Kattenvennen

Lars Kersten met Hallilea

Andreas Schou met Darc de Lux