Donderdag en vrijdag stond de showavond Friesian Proms weer op het programma tijdens de KFPS hengstenkeuring in Leeuwarden. Het was weer een fantastische avond met optredens van verschillende artiesten onder begeleiding van het orkest ‘The Symphonic Music Connection’ en het 70-koppig Friesian Proms koor. Uiteraard was in de piste een grote rol weg gelegd voor het Friese paard.


De afgelopen twee jaar konden de Friesian Proms niet door gaan in verband met Corona. Dit jaar was de zesde editie van de muzikale show. De presentatie van de avond was in handen van Sipke Jan Bousema, bekend als televisiepresentator van programma's als ZipZoo, het Junior Songfestival en Opsporing Verzocht. Bekijk hieronder een foto overzicht van de avond.

Een show met polo.

Een prachtig optreden met Friese paarden en danseressen onder begeiding van de Dutch Tenors, die een nummer zongen van Ed Sheeran.

Onder het mom 'De jeugd heeft de toekomst’ kwamen twee moeders met hun dochters en een vader en zoon de piste in rijden. Op de foto de 10-jarige dochter van Age en Marieke Okkema met de jonge palomino Welsh A-hengst Jaimy.

Een van de hoogtepunten van de show de Fryske Quadrille met arresleeën en bellentuig.

Uit Frankrijk kwam de act The Horseman. Drie Franse ruiters vertegenwoordigen het karikaturale beeld van de Fransen zoals dat door buitenlanders wordt gezien. Een hilarische act.

Hans Klok verzorgde samen met zijn assistentes enkele acts. Je zit er met je neus bovenop en toch denk je hoe doet hij het toch.

The Dutch Tenors zongen ook een duet samen met de drie jonge sopranen van Sweet Serenade.

Samantha Steenwijk reed samen met Roos Kolkman de piste in. Vanaf de rug van haar paard Voice zong ze een medley van bekende nummers. Respect als je zo kan zingen en rijden tegelijk.

Waylon zong meerdere nummers gedurende de avond. Tijdens het nummer Outlaw In 'Em kwamen er meerdere pk's de piste in; zowel het showteam van Jos Clemens als de Nederlands Kampioen motorcross van vorig jaar.

Rolf Booi

Waylon zong ook het nummer 'It's a Man's World' van James Brown. Een nummer wat heel goed bij de hengstenkeuring past. Het draait deze dagen tenslotte om de Friese hengsten.

Jelmer Chardon met Eise 489 en Jurre 495

Een compilatie van de Friesian Proms is terug te zien op de site van Phryso.